Vítejte na stránkách Science Dynamics - projektu Proverbs, a.s.

Science Dynamics Review 8 CZ

Science Dynamics Review 8 CZ

Osmé číslo časopisu SDR se zabývá dvěma tématy. Prvním je pokračování ze sedmého čísla, zaměřené na důsledky vytváření umělých diagnóz v psychiatrii a dopady změn postupů na léčbu. Druhý článek je zaměřen na problematiku vytloukání klínu klínem při sanaci veřejných financí

TAXONOMUJI, TEDY JSEM
 Pokračování článku ze sedmého čísla SDR, ve kterém je nejprve drobně modifikován výchozí příčinný smyčkový diagram psychiatrické péče. Následně je podrobně vysvětlena konstrukce simulačního modelu a jsou simulovány tři scénáře s různými hodnotami parametru Specificita diagnostiky. Výsledky simulace potvrzují teoretický předpoklad důsledků zásahů do taxonomie a nežádoucího vedlejšího efektu vytváření nových nosologických jednotek.


EXTREMA SEMPER DE ANTE FACTIS IUDICANT
 Článek se zabývá následky řešení deficitu veřejných zdrojů půjčkami s kladným úrokem v rámci archetypu "Nápravy, které se vymstí." Původní archetyp je rozšířen tak, aby umožňoval simulaci scénářů, ve kterých jsou dluhy stálým řešením deficitu. Čtenář se seznámi s následky veřejné investiční aktivity.


UPOZORNĚNÍ: Toto číslo je k dispozici pouze na vyžádání. Pomocí níže uvedeného tlačítka se přepněte na kontaktní formulář. Prosíme naše vážené klienty, aby nezasílali žádosti o "všechna čísla" nebo "všechna nedostupná čísla". Žádostem tohoto typu nebude vyhověno. Děkujeme vám za pochopení.